17 de juliol 2019

"Quedará la ilusión" de Galder Reguera i Carlos Marañón


Portada del llibre. (Imatge pròpia).

El dia a dia, la vida quotidiana, el relat íntim, carta a carta, de dos amics. Un Mundial de Rússia’18 que ho impregna tot. Unes epístoles nocturnes (i matutines) que en part són un diari i en part unes memòries, ja que hi ixen desenes de records i de moments, tant del passat més llunyà com del més recent.
Alegria, tristesa, moments d’angoixa, d’eufòria, dubtes i certeses, tot al centre d’una lluita per conciliar família, faena... i son (sovint s’escriuen a altes hores de la matinada). Un llibre molt intens en què els autors narren com viuen el Mundial de Rússia al costat dels seus fills, presents durant tot el relat.
I també de com els fills a voltes pateixen, a voltes desconnecten i a voltes celebren els resultats dels combinats als quals segueixen (per motius molt variats).

No hi manquen les nombroses referències a pel·lícules i a llibres, de manera que hi veiem una unió entre futbol, literatura i cinema al voltant d’aquest recull epistolar que fa les delícies de qualsevol entés/a en la matèria.

Una obra que ens farà relacionar el Mundial 2018 amb aquest seguit de cartes, l'any que França col·locava la segona estrela al seu pit.

Reguera, Galder i Carlos Marañón (2019), Quedará la ilusión. Una correspondencia durante el Mundial de Rusia, Libros del KO, 276 ps.

Escrit per: Alba Fernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada