18 de maig 2020

Ressenya "Rivalidades crónicas. 10 ciudades europeas a través de sus derbis"

Llibre Rivalidades crónicas. (Font: imatge pròpia)

Una nova joia de l’editorial Panenka. Després d’Indomable, d'Alberto Edjogo-Owono, ens arriba Rivalidades crónicas. 10 ciudades europeas a través de sus derbis. Escrit per Jordi Brescó, les fotografies van a càrrec de Pau Riera i l'obra ha estat prologada per Simon Kuper.

Una mescla entre llibre de viatges i crònica periodística i esportiva que ens submergeix en 10 ciutats europees. De Suècia a Xipre, la vida quotidiana de les 10 ciutats avança amb la rutinària normalitat del dia a dia, però quan arriba la jornada del derbi es transformen.

De lectura àgil, Rivalidades crónicas ens fa sentir com si ens transportàrem i poguérem recórrer les ciutats com ho fan el Jordi i el Pau. El Jordi, avesat a escriure sobre viatges a la revista Altair, plasma la realitat de manera que ens fa partícips de la seua experiència. Les imatges a tot color del Pau al final de cada capítol ens permet de comprovar allò que hem llegit prèviament durant el capítol i posar cara als diferents protagonistes que hi apareixen.
Amb històries i anècdotes que no es podrien incloure al llibre si no hagueren xafat els llocs que hi descriuen, l’obra és una delícia que ens capfica en la realitat dels diferents territoris amb les seues particularitats (llengües, fronteres, cultura, religió, etc.).

Els autors han visitat derbis més coneguts per la gent més futbolera i derbis que podem considerar fins i tot exòtics. No és poca la gent que ja en demana una segona edició amb 10 ciutats i derbis més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada