15 de setembre 2018

Xabi Prieto “One-club man”

Una de les coses que més trobem a faltar al futbol actual és la mancança de jugadors que desenvolupen tota la seua trajectòria esportiva al mateix club. Des que ingressen a les categories inferiors fins a arribar al primer equip i convertir-se en autèntics ídols per a l’afició.
Per aquest motiu, l’Athletic Club de Bilbao, equip conegut per comptar únicament i exclusivament amb jugadors bascos o que tinguen connexions familiars i avantpassats amb Euskal Herria, va crear l’any 2015 el premi One-Club Man Award.
Aquest guardó serveix per a reconéixer als jugadors que compleixen els esmentats requeriments i han portat una carrera professional prou exitosa i exemplaritzant mitjançant un acte en el qual el jugador amb més partits al club, José Ángel “El xop” Iribar i el xic mes jove de la pedrera bilbaïna lliuren el premi al jugador durant un partit en què el club basc juga com a local; cosa que afortunadament també té la seua vessant femenina.
Així doncs, com a conseqüència del partit de lliga que enfronta a la Reial Societat i al FC Barcelona aquest cap de setmana, des de Futboleries volem reivindicar les figures de Carles Puyol i de Xabi Prieto.
El primer és l'actual posseïdor del premi, ha jugat quinze temporades al Barça amb 342 partits i 12 gols, ha guanyat un gran nombre de títols tant a nivell de clubs com a nivell de selecció i és tota una llegenda a Can Barça. De Puyi recordem el coratge, el punt d’honor, l'esforç i la dedicació absoluta amb què es preparava per a qualsevol partit, sense importar el rival que tenia davant, acompanyat amb un increïble compromís amb el seu equip. Tot un mite i un model a seguir per als xiquets que aspiren a ser futbolistes professionals.
El guardó atorgat a Carles Puyol (Imatge: Iratzar)
El segon, és qui hauria de ser el pròxim guanyador d’aquest simbòlic premi, ja que Xabi Prieto, antic futbolista de la Reial Societat, s'ha convertit en tot un referent per al club txuri-urdin.
Les raons són senzilles: nascut a Sant Sebastià, format i criat a la pedrera donostiarra, 530 partits, quinze temporades al mateix club i capità d’un equip que actualment es mou per la zona tranquil·la de la primera divisió arribant a disputar competicions europees com la Champions League i la UEFA o Europa League, tal com la coneixem actualment.

Xabi Prieto, el capità. (Imatge: Viquipèdia, autor Владислав Федченко, sota llicència CC BY-SA 3.0)
A més a més, durant la seua estada al club, la Reial Societat va patir un període de 3 anys a la segona divisió, i va rebutjar qualsevol tipus d’oferta per a canviar d’equip i aconseguir el retorn a la màxima categoria del futbol estatal, va esdevenir un dels artífexs de la regeneració i recuperació d’aquest equip. De l’equip del qual és simpatitzant, amb la sorprenent qualitat que emanava dels seus peus, juntament amb una visió del futbol prodigiosa. Perfecta per a la seua posició de migcampista. Dissortadament, l'únic punt feble que podem trobar d’aquest jugador és que no va poder guanyar cap títol amb el seu club.
Tanmateix, com a mostra de la seua empremta, durant l'últim partit de lliga que la Reial Societat va jugar l’any passat, els jugadors del club van dur una camisa amb un curiós detall. En lloc de portar l'escut tradicional amb el que tots identifiquem aquest equip, van lluir un innovador escut amb la imatge del rostre del futbolista al centre. Cosa que demostra la seua importància i la seua fidelitat a un mateix club i que, a més, va ser un magnífic gest per part de la directiva del club basc.
Finalment cal dir que, iniciatives com la de l’Athletic Club ens demostren que la flama del futbol Vintage encara és encesa gràcies a persones com Xabi Prieto i per això considerem que és un més que digne candidat a ocupar el tron dels futbolistes que són tractats amb aquesta consideració, Xabi Prieto és un autèntic One-Club man.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada