16 d’agost 2018

Ressenya "Barraca y tangana" d'Enrique Ballester

Portada del llibre (Imatge: Twitter Libros del KO)

El futbol com a excusa per a parlar de la vida, així es pot resumir l’obra que recull un bon grapat de columnes d’Enrique Ballester publicades al diari Levante durant els dos últims cursos.
El periodista castellonenc, reconegut orellut, posa el dit en la ferida quan fa referència a aspectes vitals (trets a col·lació mitjançant alguna escena futbolística) sovint exemplificats amb experiències viscudes (o patides).
Hi podem veure absolutament de tot, no deixa res sense tocar: ídols (caiguts o encara al pedestal) mites, llegendes, noms actuals i familiars i noms que feia anys i panys que no sentíem, etc. Fins i tot, fa esment de Manuel Sanchis Guarner, important filòleg valencià del segle passat i a qui considera l’autor de la bíblia de l’infrafutbol.
Un punt molt interessant que tracta és la integració mitjançant el futbol, cosa que hem comentat milers i milers de voltes ací i allà.
Tanta varietat de temes que, com diu Ballester ho sap gràcies al futbol, perquè tot el que coneix, tant bo com roí, és gràcies a ell.

No hi havia, doncs, una millor manera de celebrar l’ascens de l'equip orellut que amb aquesta publicació de Libros del KO. La segona de Ballester en aquesta editorial després d'Infrafútbol.

Ballester, Enrique (2018), Barraca y tangana, Libros del KO, 240 ps.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada